Batonu z owoców Malin, Wiśni i Truskawek

czyli liofilizowany lekki baton FRUPP to tylko 37 kcal, oraz prawdziwy smak owoców bez sztucznych aromatów, soli czy niezdrowych cukrów prostych a trehaloze (czyli cukier pochodzący ze skrobii roślinnej, udowodnione naukowo że chroni komórki w procesie zamrażania)
Firma nie stosuje żelatyny jako środka zagęszczającego lecz naturalną pektynę owocową.
Produkowany w procesie liofilizacji zostaje pozbawiony wody przez co staje się wyjątkowo lekki zachowując przy tym wszystkie aromaty owoców oraz drobiny pestek czy skórek w przypadku malin czy wiśni dopełniając smak.
Warto nadmienić, że batony owocowe Frupp nie zawierają glutenu.

Zawiera :
– przeciwutleniacze ( polifenole )
– pektyne ( ze skórek jabłek i cytryny )
– błonnik pokarmowy 6%, 8%, 15% w zależności od smaku
– minerały
– witaminy
– trehaloza ( naturalne cukry skrobiowe )

Baton owocowy malinowy, truskawkowy i wiśniowy
Baton owocowy malinowy, truskawkowy i wiśniowy